Dagens status

18 hulls banenÅpen
9 hulls banenÅpen
BallplasseringJa
DrivingrangeÅpen (Stenger kl 17 hver tirsdag)
TreningsområdeÅpent
PuttinggreenÅpen
BilutleieÅpen. Kun kjøring i rough på veiside, ikke nærmere enn 30m fra green og ingen kjøring på gress på par 3
Booking protimerÅpent
Proshop08-17 (8-18 i helger)
Holtsmark Bistro08-16:30
Kiosk hull 11Åpen
Kontor08-16

Banetilstand

Custom Fitting

publisert: 29. mars 2021 | av: Caj Holm

Tenk deg at du skal kjøpe en ny bil, du vet nøyaktig hva du vill ha av ekstrautstyr, du ska male huset, du vet eksakt farvekode. Generellt er du som kunde bevist på det du skal kjøpe. Det trenger ikke gjelde kjøp av golfutstyr….. Custom Fitting har nå blivit veldig vanlig og del av pakka når du kjøper noe, i tillegg er kunskapen mye høyre nå hos den lokale fittern en for noen år siden. Her kommer noen bra tips.

Mye o velge i…….

Valg av Fitting

Du følger med på nyheter du, ønsker deg noe nytt, men trenger du det egentlig, det du trenger er kanskje ikke det du ønsker? Tough call det der og trenger insikt. Jeg har ikke tall men trur kanskje noe av det feteste og mest ønskede er en ny driver, men for mange kanskje behovet er noe helt annet? Så tenk igjennom nøye innen for disse gutta er ikke bare club fitters, de er selgere med!

Det finnes ulike måter og ha en custom fitting på. Vanlig nå er at større butikker som f eks Golfshopen tilbyr en Custom Fitting i prisen av det du kjøper, de har de fleste merkene og du står fritt og prøve etter eget ønske. Veldig bra! En annen måte er «Demo day» da et klubbmerke har en demo av årets nyheter, men kun 1 merke. Er du fan av merket er det ok. Ofte føregår fitting på en range på klubben utendørs som er veldig bra da du ser ballflykten.

Dispersion-spredning på slag, den er viktig…

Her er noen erfarenheter fra meg. Hvis du bruker en fitter fra butikk du er nøyd med, bruk han videre, bli kjent og få førtroende for denne, ikke hoppa rundt og shoppa. Min fitter på Golfshopen har jeg hatt i 5 år og er godt kjent med han og han vet hva jeg liker og ikke liker. Han kan si meg et sanningens ord-dette er ikke noe for deg! Eller-denne bør du prøve….

Jeg hadde en fitting med Titleist og deres representant, det var en fitting som var en øye åpner for meg vedr wood og hybrid, ingen tvil om at de gutta som kommer med sitt merke er de som kan mest om den kølla og de kan virkelig tweake kølla så den passer meg bedre. Den fittingen lært jeg mye om min egen sving

Hva du en velger så er det noen ting du bør tenke på. Du er ny eller gammel i gamet-her kommer en liten godtpose på ting du bør ta med in i en fitting

1. Lær noe om din sving du ikke vet

Følg nøye med på som kommer opp på skjermen av info og av det din fitter sier. Her får du kanskje beskjed om at du treffer ballen litt på tåen av kølla, eller kanskje noe lavt. Dette er bra info så følg med-lær deg noe om din sving du ikke vet, da vet du hva du kan jobbe med på range når du slår baller

Tall er KUNG-Knew Your Numbers

2. Spør om hvordan din kølle kommer bli byggd.

Følg med på de spec dere kommer fra frem til og spør hvordan klubban kommer bygges. Hvis du ønsker kølla litt kortere, hvordan bibeholde svingvekt? Hvordan påviker det nye grepet jeg ønsker Hva kommer jeg oppleve med et lettere skaft? Spør ivei! HVIS den kølla du tester sitter som et skud-spør om å få kjøpe den. Husk de er selgere med:) Desto mere dere vet om spec ju mer close kommer du med din nye kølle-garantert!

3. Re-test

Begynn med din gamle kølle og få litt tall og feel, deretter starter jobben med og finne en bedre fit. Når dere er i mål så tester du på ny din gamle kølle. Du skal da merke forskjell som er verdt pengene for et nytt inkjøp. Lurt og si ifra om dette i begynnelsen av fittingen, en god fitter syns dette er lurt. Han vill selge deg noe som passer bedre en det du har idag.

4. Få med all data

Når dere er ferdige, prøv å å med deg alt av data og tall fra din fitting, det er gull verdt ved en senere annledning, ikke minst i din trening

Få med så mye du kan fra din fitting av tall…

5. Stol på deg sjøl og dine instinkter

Etter en fitting så skal du vare storfornøyd og føler du underveis i fittingen at det kommer opp noen «uggler i mosen» så si ifra om det-du er kunden. Du må stole og føle på det dere komme frem til er riktig for deg, så følg dine instinkter. Føles dette bra=GO Føles det ikke helt ok=NO GO

Så kommer`n-din nye kølle, perfekt for nettop deg!

The Verdict

En dårlig sving slår alltid en bra klubba. En fitter klarer som en kjøregel gjøre mye med ballflykt «Nord og Syd» Launch, spinn, flex etc. Svingfeil kan han ikke korrigere-det er viktig å få med seg. Riktig nok kan dere finne køller som motvirker en slice, eller en hook men det er brister som finnes i din sving. En fitter finner det som kan funke for deg og hva som ikke funker og du må følge opp med trening. Så en Custom Fitting er ikke en Quik fixs men en veldig bra måte og få utstyr som passer nettop deg! Din nye kølle må føles lik den som du har demo på-det er nøkkeln på en god fitting!

Kommende aktiviteter

Herrer

Det er ingen planlagte aktiviteter

Til toppen

Golfbox

Kontakt oss

Mikkel Opsahl
Sports- og markedssjef
mikkel@holtsmarkgolf.no - Tlf: +47 907 50 864

Per Gullberg
Administrativ leder
per@holtsmarkgolf.no - Tlf: +47 970 44 164

Påmelding Veien til Golf

Velg dato(*)

Navn (*)

Fødselsdato (dd.mm.åååå) (*)

Adresse (*)

Postummer (*)

Sted (*)

Land (*)

Mobil (8 tall)

Epost (*)

For at Holtsmark Golf og deres samarbeidspartnere skal kunne gi deg best mulig relevant informasjon så trenger vi ditt samtykke til dette.

Ja , jeg samtykker i at opplysningene kan lagres og benyttes til dette formål.